Geachte klanten! Graag verzoeken wij u rekening te houden met aangepaste openingstijden van onze klantenservice. Wij zijn maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 8:00 tot 16:00 uur.
Blog|Sparen met kortlopende termijndeposito's

Sparen met kortlopende termijndeposito's

In een wereld vol financiële keuzes en mogelijkheden is het soms moeilijk om te weten waar u uw spaargeld het beste kunt plaatsen. Een minder bekende maar zeer effectieve opties is het sparen met kortlopende termijndeposito's. In dit artikel duiken we dieper in op wat kortlopende termijndeposito's zijn, hoe ze werken en waarom ze een slimme keuze kunnen zijn voor uw spaarstrategie.

Wat zijn kortlopende termijndeposito's?

Kortlopende termijndeposito's zijn spaarproducten waarbij u een bepaald bedrag voor een vastgestelde periode vastzet tegen een vooraf bepaalde vaste rente. De periode kan variëren van enkele maanden tot enkele jaren, maar het kenmerkende is dat het een relatief korte looptijd heeft in vergelijking met langlopende termijndeposito's. Belangrijk is vooraf te bedenken wanneer u het geld mogelijk wilt besteden en hoe lang u het geld dus kunt missen.  Tussentijds opnemen is immers niet zondermeer mogelijk.   

Hoe werken ze?

Het proces is eenvoudig: u kiest een bepaald bedrag en een looptijd en stort dat bedrag op een kortlopende termijndeposito. In in ruil daarvoor ontvangt u een gegarandeerde rente gedurende de looptijd van het deposito. Aan het einde van de looptijd ontvangt u het gestorte bedrag plus de verdiende rente terug. De rentetarieven voor kortlopende termijndeposito's zijn over het algemeen hoger dan die van traditionele spaarrekeningen, omdat u uw geld voor een vooraf bepaalde periode vastzet.

Waarom kiezen voor kortlopende termijndeposito's?

 • Hogere Rente: Kortlopende termijndeposito's bieden doorgaans hogere rentetarieven dan standaard spaarrekeningen. Dit betekent dat u meer rente verdient over uw spaargeld, wat kan resulteren in een aanzienlijk hoger rendement op uwspaargeld.
 • Vast inkomen: Omdat u het geld voor een bepaalde periode vastzet, bieden kortlopende termijndeposito's een vorm van zekerheid en voorspelbaarheid wat betreft uw inkomsten. Dit kan vooral nuttig zijn als u op zoek bent naar een stabiele bron van passief inkomen.De opbrengst staat immers voor de looptijd vast. 
 • Discipline: Het vastzetten van uw geld in een kortlopende termijndeposito kan financiële discipline afdwingen.  Omdat u het geld niet direct kunt opnemen zonder een boete te betalen, bent u minder snel geneigd om het impulsief uit te geven.
 • Spreiding: Door uw spaargeld te verdelen over verschillende soorten spaarproducten, zoals kortlopende termijndeposito's, spaarrekeningen en beleggingen, kunt u een gebalanceerde en gediversifieerde portefeuille opbouwen die u helpt om risico's te spreiden en uw financiële stabiliteit te vergroten.

Overwegingen bij het Kiezen van een Kortlopend Termijndeposito

 • Rentetarieven: Vergelijk de rentetarieven van verschillende financiële instellingen om de beste deal te vinden die past bij uw spaardoelen.
 • Looptijd: Kies een looptijd die past bij uw financiële behoeften en doelstellingen. Houd er rekening mee dat de looptijd vaak invloed heeft op de rente.
 •  Voorwaarden: Lees de voorwaarden van het termijndeposito zorgvuldig door, inclusief eventuele boetes voor vroegtijdige opnames, om verrassingen te voorkomen.

Opties van Bigbank

Bigbank biedt kortlopende termijndeposito's met aantrekkelijke rentetarieven aan. Hier zijn enkele van de opties:

 • 3 maanden: 3,50% rente
 • 6 maanden: 3,60% rente
 • 9 maanden: 3,60% rente
 • 1 jaar: 3,50% rente

Conclusie

Met de opties van Bigbank krijgt u de mogelijkheid om uw spaargeld voor verschillende looptijden vast te zetten tegen aantrekkelijke rentetarieven. Of u nu kiest voor een termijn van 3 maanden, 6 maanden, 9 maanden of 1 jaar, het sparen met kortlopende termijndeposito's bij Bigbank kan een slimme zet zijn om uw financiële doelen te bereiken. Vergelijk de tarieven en voorwaarden zorgvuldig en kies de optie die het beste past bij uw behoeften en doelstellingen. Bent u al klant bij Bigbank, dan is een kortlopend termijndeposito zo geregeld.