Geachte klanten! Graag verzoeken wij u rekening te houden met aangepaste openingstijden van onze klantenservice. Wij zijn maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 8:00 tot 16:00 uur.

Depositogarantie

Met een deposito van Bigbank geeft u uw geld in zekere handen. Ons bedrijfsmodel is solide, betrouwbaar en heeft zich bewezen. Bigbank is sinds 1992 actief op de markt. Als specialist voor consumentenkrediet en deposito’s zijn we een van de meest winstgevende banken van de Baltische Staten. Ons concept van verantwoorde economische bedrijvigheid komt overeen met de klassieke definitie van bankbedrijf: Onze inkomsten zijn deposito’s en dat geld lenen we weer uit als consumentenkrediet. Speculatieve investeringen komen bij ons niet voor. In de kredietverlening profiteren we van het feit dat we de markt en de klanten betrouwbaar kunnen beoordelen en we bezitten een hoge mate van expertise in risicomanagement. In Estland, Letland, Litouwen, Finland en Spanje, hebben we onze eigen vestigingen. In Duitsland, Oostenrijk en Nederland is Bigbank als Cross-Border actief met het online aanbieden van aantrekkelijke deposito’s en de Flexibel Sparen rekening. Er werken ongeveer 500 mensen bij Bigbank. De kredietnemers in deze landen kennen ons als een competente en eerlijke partij.

De beperkte kosten en gestroomlijnde structuur op leningen maken het mogelijk om aantrekkelijke deposito’s aan te bieden in Nederland.

Als grensoverschrijdende bankinstelling we zijn geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB). Het volledige saldo tot een bedrag van 100.000,- euro per klant wordt door het garantiefonds van Estland gegarandeerd. Het garantiefonds is een publieke entiteit die aansprakelijk is voor spaarbedragen van klanten.

Overeenkomstig een EU-richtlijn zijn spaarproducten bij kredietinstellingen in alle EU-lidstaten gegarandeerd door een landelijk garantiefonds, voor Bigbank is dat het Ests Depositogarantiestelsel, ook wel het ‘Tagatisfond’ genoemd. Indien Bigbank financiёle problemen ondervindt (hetgeen onwaarschijnlijk is), zullen Nederlandse spaarders hun geld terugkrijgen via het fonds. Deposito’s en Flexibel Sparen rekeningen inclusief de opgebouwde rente worden volledig gecompenseerd tot een bedrag van € 100.000,- per spaarder.

Conclusie: uw deposito of Flexibel Sparen rekening bij de Bigbank is voor 100 procent gegarandeerd.

Gedetailleerde informatie over het Estse depositogarantiefonds vindt u op de Engelstalige website van het garantiefonds.