Meest succesvolle kwartaal ooit voor Bigbank

• Bigbank, 19 september 2019

Media

“In het tweede kwartaal zijn we ons ook meer gaan richten op de ontwikkeling van producten en diensten voor bedrijven met het opzetten van een omgeving voor zakelijk bankieren.”

Meest succesvolle kwartaal ooit voor Bigbank

Bigbank heeft het beste kwartaal uit de geschiedenis van de bank achter de rug. De nettowinst van Bigbank bedroeg in het tweede kwartaal 6,1 miljoen euro, een stijging van 19% op jaarbasis. De kredietportefeuille groeide in het tweede kwartaal met 4,6 miljoen euro tot 439 miljoen euro.

De winstgroei was voor een belangrijk deel het gevolg van daling van verliezen op oninbare vorderingen, door de succesvolle implementatie van een strategie die is gericht op verstrekken van leningen aan klanten met een lager risicoprofiel.

Het balanstotaal van de groep steeg met 4% in vergelijking met eind 2018 en tot 547,2 miljoen euro aan het eind van het tweede kwartaal. Het eigen vermogen groeide met 6% tot 128,6 miljoen euro.

“In het tweede kwartaal zijn we ons ook meer gaan richten op de ontwikkeling van producten en diensten voor bedrijven met het opzetten van een omgeving voor zakelijk bankieren”, aldus de CEO van Bigbank, Martin Länts. “We hebben kleine leningen gelanceerd voor bedrijven in Estland en het bankinformatiesysteem Nest in Letland geïntroduceerd. Het nieuwe systeem is nu operationeel in alle landen waar de bank actief is behalve Estland, waar het nieuwe systeem binnenkort ook zal worden geïmplementeerd."

Aan het einde van het tweede kwartaal had Bigbank in totaal 117.000 leenovereenkomsten uitstaan, waarvan 37.000 in Letland, 30.000 in Estland, 29.000 in Litouwen, 10.000 in Finland, 9.000 in Zweden en 2.000 in Spanje. De activiteiten in Spanje worden afgebouwd en de vestiging in dit land is in juni gesloten.

Deel dit artikel: Facebook    Twitter    LinkedIn

Inloggen