Geachte klanten! Vanaf 02.08.2022 is het nieuwe rentepercentage op het Flexibel Sparen: 0,65%.
Blog | Recordwinst Bigbank in eerste negen maanden van het jaar

Recordwinst Bigbank in eerste negen maanden van het jaar

Tallinn, Estland, 2 December 2019 – Bigbank– een internationale bank met het hoofdkantoor in Estland – heeft in de eerste maanden van 2019 de hoogste winst tot nu toe behaald. Het resultaat bedroeg in de eerste negen maanden van het jaar 17,5 miljoen euro, een stijging met 2,5 miljoen euro ten opzichte van dezelfde periode in het vorige jaar. De nettowinst bedroeg in het derde kwartaal 5,6 miljoen euro en de kredietportefeuille steeg in het derde kwartaal met 11,3 miljoen euro tot 450,5 miljoen euro.

"Door de uitstekende groeicijfers is de kapitalisatie van de bank hoog. Het eigen vermogen is met 11% toegenomen tot 134 miljoen euro, ofwel meer dan 25% van de totale activa", aldus Martin Länts, CEO van Bigbank AS. "De organisatie in Estland speelde de grootste rol bij het vergroten van de kredietportefeuille. We zijn erin geslaagd onze portefeuille consumentenkredieten aanzienlijk te laten groeien en ons marktaandeel op de thuismarkt te vergroten."

Bigbank is recent begonnen met het aanbieden van leningen aan zakelijke klanten in Estland. “Door ons ook te richten op corporate klanten kunnen we onze volumes de komende kwartalen vergroten. De vraag naar zakelijke kredieten is groot in de Baltische staten en het aanbod laag. Bedrijven willen groeien om concurrerend te blijven, maar kredietverstrekkers worden steeds terughoudender in het verstrekken van leningen," licht Länts toe.

Het vermogen van Bigbank Group bedroeg aan het einde van het derde kwartaal 531 miljoen euro, een stijging van 3% ten opzichte van het voorgaande kwartaal. De kredietportefeuille van de Groep groeide in de eerste 9 maanden van 2019 met 19,5 miljoen euro tot 450,5 miljoen euro. De kredietportefeuille groeide het snelst Estland, waar de groei 7,3 miljoen euro bedroeg.

Bigbank had tegen het einde van het derde kwartaal 114.000 kredietovereenkomsten uitstaan. De geografische verdeling van vorderingen op klanten was als volgt: Litouwen 30,2%, Letland 23,0%, Estland 19,9%, Finland 16,3%, Zweden 9,3%, Spanje 1,3%. Bigbank had aan het einde van het derde kwartaal 405 werknemers: 237 in Estland, 78 in Letland, 68 in Litouwen, 15 in Finland, 6 in Zweden en 1 in Spanje.