Geachte klanten! Vanaf 02.08.2022 is het nieuwe rentepercentage op het Flexibel Sparen: 0,65%.
Blog | Bigbank. We stellen ons graag even voor

Bigbank. We stellen ons graag even voor

Bigbank is een digitale bank. We hebben hier geen kantoren en kunnen klanten in Nederland mede daardoor uiterst concurrerende rentetarieven voor deposito’s bieden. Omdat we veel waarde hechten aan een optimale klantervaring, zijn veel processen bij ons volledig geautomatiseerd. Online registratie en het afsluiten van een contract zijn bijvoorbeeld mogelijk zonder direct contact met een medewerker van Bigbank. De keerzijde hiervan is dat er buiten e-mail en telefoon zelden direct persoonlijk contact is. Daarom stellen we het bedrijf achter onze website graag even aan u voor.

Bij Bigbank werken circa 400 medewerkers in zes landen in Europa. Onze medewerkers zijn de drijvende kracht achter onze digitale activiteiten. Ze zijn jong (gemiddeld 32 jaar) en werken doorgaans al meer dan vier jaar bij ons. Het zijn hooggekwalificeerde financiële specialisten, top IT-specialisten en ervaren leidinggevenden. We bieden onze talenten een stabiele omgeving waarin ze kunnen meegroeien met het bedrijf en hun vaardigheden en ideeën kunnen inbrengen, leren van ervaringen en profiteren van de steun van hun oudere collega's. Het is de verdienste van onze medewerkers dat Bigbank nationaal en internationaal hoog wordt gewaardeerd.

Onze missie en visie
Het is de missie van Bigbank om financieren makkelijk te maken en klanten hiermee de mogelijkheid van een beter bestaan te bieden. Ons doel is de meest gewaardeerde digitale financiële dienstverlener te worden in alle landen waar we actief zijn. Onze visie is op basis van 27 jaar ervaring verantwoorde beslissingen te nemen en innovatieve strategieën te implementeren die ons in staat stellen om sterk en duurzaam te blijven in een snel veranderende wereld. Daarbij nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid door het ondersteunen van projecten op het gebied van cultuur, sport en jeugd.

Sociale verantwoordelijkheid en duurzaamheid
Als een van de toonaangevende banken in Estland maken we deel uit van de Estonian Banking Association (EBA), waar we actief deelnemen in de commissie voor financiële educatie en communicatie ter bevordering van financiële bewustwording. We respecteren de principes van verantwoord lenen en bevorderen de bewustwording van consumenten ten aanzien van kredietproducten en de daaraan verbonden risico's. Daarnaast werken we als lid van FinanceEstonia aan het ontwerp van de financiële sector in Estland en de ontwikkeling van financiële technologie. We willen onder meer bijdragen aan een adequate regulering van de financiële sector in Estland.

Om een positieve bijdrage te leveren aan de bescherming van het klimaat bieden we onze klanten in Letland een groene lening aan die een duurzame en milieuvriendelijke levensstijl bevordert. De lening kan worden gebruikt voor de aanschaf van elektrische of hybride auto's of de installatie van zonnepanelen. Om de aandacht te vestigen op het belang van groen denken, hebben we verschillende initiatieven gelanceerd, waaronder een fietsdag, een natuurbeschermingsdag, de bevordering van duurzaam toerisme en de promotie van de biologische consumptie.

Betrokkenheid stopt niet bij onze inzet voor het milieu. We nemen ook verantwoordelijkheid voor onze samenleving. Sinds 2005 organiseren we bijvoorbeeld de ’Super Family Day’ in Estland, Letland en Litouwen. En ook op het gebied van sport is Bigbank actief. Zo zijn we hoofdsponsor van de volleybalclub Bigbank Tartu en van de grootste marathon in Letland.

We zijn trots op onze bedrijfscultuur. Daarom willen we de klanten en partners bedanken die ons in de loop der jaren hebben gesteund en ons hebben geholpen onze passie te volgen. Het is een genoegen en een eer om te werken voor mensen die ons vertrouwen, en we zullen ons best blijven doen om dit vertrouwen waar te maken en de verwachtingen te overtreffen.