Martin Länts nieuwe voorzitter raad van bestuur

• Bigbank, 20 maart 2019

Media

“Er is ruimte voor verdere groei in de negen markten waar de bank actief is, maar ook in nieuwe markten.”

Martin Länts is per 15 maart 2019 benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van Bigbank. Länts was al lid van de raad van bestuur en volgt Sven Raba op als voorzitter. Sven Raba blijft lid van de raad van bestuur met de verantwoordelijkheid voor financiën en technologie. Mart Veskimägi is als derde lid van de raad van bestuur verantwoordelijk voor risicomanagement.

"Martin heeft zich binnen Bigbank bewezen als een sterke leider", aldus Parvel Pruunsild, voorzitter van de Raad van Commissarissen van de bank. “Na een herverdeling van verantwoordelijkheden binnen de raad van bestuur was hij leidend in het aansturen van de vestigingen van de bank in alle landen waar we actief zijn. Daarom heeft de raad van commissarissen hem benoemd tot voorzitter."

"De oorsprong van Bigbank ligt in Estland, maar de bank opereert internationaal en heeft daarin de afgelopen jaren grote stappen gezet”, zegt de nieuwe bestuursvoorzitter Martin Länts. "Ik ben de raad van commissarissen dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen en wil Sven Raba danken voor het uitstekende werk dat hij de afgelopen twee jaar als voorzitter heeft verricht. Ik ben dan ook blij dat hij als bestuurslid bij de bank betrokken blijft."

“Vanuit de visie dat we een digitale bank willen zijn die wordt ondersteund door een modern informatiesysteem dat we zelf hebben ontwikkeld.”

"Bigbank is sterk en winstgevend,” aldus Martin Länts. “Er is ruimte voor verdere groei in de negen markten waar de bank actief is, maar ook in nieuwe markten. Ik ben ervan overtuigd dat we het volume en de reikwijdte van onze activiteiten in de komende jaren verder kunnen vergroten. Vanuit de visie dat we een digitale bank willen zijn die wordt ondersteund door een modern informatiesysteem dat we zelf hebben ontwikkeld."

Martin Länts heeft meer dan 15 jaar ervaring bij verschillende bedrijven en werkt sinds augustus 2013 bij Bigbank. Als lid van de raad van bestuur was hij verantwoordelijk voor klantenrelaties en productbeheer. Daarvoor gaf hij leiding aan de business unit Estland.

Van 2008 tot 2013 werkte Länts voor Lux Express Estonia AS, waar hij de verkoop- en marketingactiviteiten en productontwikkeling internationaal begeleidde. Van 2007 tot 2008 was hij bij Hansapank verantwoordelijk voor jongerenbankieren en voor de lancering van de nieuwe internetbank. Länts heeft een mastertitel in strategisch management van de Universiteit van Tartu.

Deel dit artikel: Facebook    Twitter    LinkedIn

Inloggen