De FinTech revolutie en Bigbank haar nieuwe software

• Bigbank, 18 augustus 2017

Media

De FinTech revolutie en Bigbank haar nieuwe software

FinTech, kort voor financial technology, is een term waar je wellicht weleens van gehoord hebt en waar je waarschijnlijk komende jaren nog veel meer over gaat horen. FinTech is een innovatieve manier van het gebruiken van technologie in het leveren van een financiële dienstverlening. Enkele voorbeelden hiervan zijn nieuwe betaalmogelijkheden zoals Paypal voor online betalingen, Apple-Pay waarmee je met een mobiele telefoon kan betalen en het Estse Transferwise waarmee je gemakkelijk, snel en tegen lage tarieven verschillende valuta’s kan overschrijven.

De opkomst van deze technologische bedrijven zorgt voor een van de grootste veranderingen in de financiële markt en wordt daarom ook wel de FinTech revolutie genoemd. Deze revolutie brengt voor zowel bedrijven als voor consumenten voordelen met zich mee. Hierbij kan je denken aan kostenbesparingen, efficiëntie en betere bereikbaarheid van financiële instellingen.

Veel FinTech-bedrijven werken rechtstreeks met banken samen om zo financiële diensten en oplossingen aan klanten te verkopen. Voor veel FinTech startups is dit cruciaal vanwege regelgevende redenen, bestaande structuren van banken en financiële mogelijkheden. Veel van deze bedrijven blijken namelijk wel over de kennis maar niet over de middelen te beschikken.

"De opkomst, van deze vele technologische bedrijven, zorgt voor een van de grootste veranderingen in de financiële markt en wordt daardoor ook wel de FinTech revolutie genoemd"

Financiële dienstverleners investeren gemiddeld vijftien procent van hun jaaromzet in FinTech, en voor deze investering verwachten zij een rendement van rond de twintig procent. Dat er veel in Fintech geïnvesteerd wordt, valt ook af te lezen aan de hoogte van de Europese durfinvesteringen in FinTech. Deze investeringen waren in de eerste drie maanden van dit jaar 520 miljoen euro, een verdubbeling vergeleken met de laatste drie maanden van 2016.

Ook Bigbank gaat mee met de Fintech trend, zo heeft Bigbank afgelopen maand haar zelf ontworpen financiële software “Nest” gelanceerd. Met deze nieuwe software kan Bigbank haar klanten effectiever helpen en op termijn de administratiekosten verlagen. Aan de lancering van Nest zijn jaren van voorbereiding aan vooraf gegaan en mag als vrij uniek gezien worden. Deze software is namelijk geheel ontworpen door Bigbank, iets wat vrij uniek is in de financiële sector. Met de lancering van Nest heeft Bigbank een stap in de goede richting gemaakt om haar visie te realiseren, namelijk: de meest aanbevolen digitale financiële dienstverlener worden in de landen waar Bigbank actief is.

Deel dit artikel: Facebook    Twitter    LinkedIn

Inloggen