Globaal

Bigbank is niet alleen actief in de Baltische Staten, maar ook in andere Europese landen, zoals Zweden, Finland en Spanje. Sinds 2009 is Bigbank actief met het online aanbieden van aantrekkelijke deposito’s in Duitsland. Deze activiteiten zijn in 2010 uitgebreid naar de Oostenrijkse markt en in 2012 naar de Nederlandse markt. Omdat Bigbank haar producten online aanbiedt kan het aantrekkelijke rentetarieven aanbieden.

De missie van Bigbank:

Financieren makkelijk maken en hierdoor mensen de mogelijkheid van een beter bestaan bieden.

De visie van Bigbank:

De meest aanbevolen digitale financiële dienstverlener worden in de landen waar wij actief zijn.

Modern

Bigbank staat voor realisme en duurzaamheid en heeft het een traditioneel bedrijfsmodel. Dit houdt in dat deposito’s worden gebruikt voor de financiering van sterk gespreide en kleinschalige consumentenkredieten in andere Europese landen waar Bigbank actief is. Ons doel, om te behoren tot de beste krediet- en depositospecialisten van Europa, wordt aangevuld met het streven naar moderne en digitale oplossingen. De combinatie van een traditionele bedrijfsaanpak en de ambitie voor innovatie maken Bigbank een betrouwbare partner.

Gegevens Bigbank

(31.03.2017)

406M €

Balans

24,3%

Eigen vermogen

E&Y Baltic

Auditor

Balans
Deposits

2017

Kwartaalrapport: Q1

2016

Jaarverslag 2016

Kwartaalrapport: Q1, Q2, Q3, Q4

2015

Jaarverslag 2015

Kwartaalrapport: Q1, Q2, Q3, Q4

Meer

Auditor: Ernst & Young Baltic AS

Zorgzaam

Om uw tijd bij Bigbank als klant zo aangenaam en prettig mogelijk te maken, doet de klantenservice er alles aan om uw vragen en opmerkingen te beantwoorden en eventuele problemen op te lossen naar volle tevredenheid. De kwaliteit van onze klantenservice is meermaals onderscheiden door consumentenorganisatie Verivox.

Bigbank in de maatschappij

Als succesvol bedrijf vindt Bigbank het erg belangrijk om bij te dragen aan de maatschappij en het ondersteunen van projecten op het gebied van cultuur, sport, en jeugd.

Een voorbeeld van een van deze projecten is de Grote-gezinnendag. Jaarlijks wordt deze dag georganiseerd rondom de traditionele viering van Moederdag in Estland, Letland, en Litouwen. Op deze dag worden grote gezinnen in het zonnetje gezet. Dit initiatief bestaat sinds 2005 en heeft als doel grote gezinnen samen te brengen op een leuke locatie (b.v. de dierentuin van Tallinn in 2015). De Estse liefdadigheidsorganisatie voor grote gezinnen, reikt ieder jaar op deze dag de prijs uit voor het zogenaamde "Grote-Gezin van het jaar", daarnaast biedt Bigbank de winnaar een leuke verassing aan.

De sociale betrokkenheid van Bigbank is niet alleen beperkt tot gezinnen, maar richt zich ook op sportactiviteiten. Zo sponsort Bigbank het volleybalteam Bigbank Tartu, wat een van de meest succesvolle volleybalteams in de Baltische Staten is. Bovendien is Bigbank vereerd om de hoofdsponsor te zijn van de grootste marathon van Letland.

Raad van Bestuur

Kaido Saar, juhatuse esimees

Kaido Saar

Voorzitter van de Raad van Bestuur CV

Sven Raba, juhatuse liige

Sven Raba

Lid van de Raad van Bestuur CV

Pavels Gilodo, juhatuse liige

Pavels Gilodo

Lid van de Raad van Bestuur


Martin Länts, juhatuse esimees

Martin Länts

Lid van de Raad van Bestuur

Mart Veskimägi, juhatuse liige

Mart Veskimägi

Lid van de Raad van Bestuur

Raad van Toezicht

Parvel Pruunsild, Vahur Voll, Juhani Jaeger, Raul Eamets, Andres Koern

CV

Internationale activiteiten

 • De Baltische Staten: Estland, Letland, Litouwen.

  Bigbank is in 1992 in Tartu (Estland) opgericht. In 1996 werd uitgebreid naar Letland en in 2007 naar Litouwen. De bank is gespecialiseerd in het aanbieden van consumentenleningen, en in Estland en Letland ook deposito's.


 • Nederland, Duitsland, en Oostenrijk.

  In Duitsland (sinds 2009), Oostenrijk (2010) en Nederland (2012) is Bigbank enkel actief als online aanbieder van deposito's.


 • Finland.

  In 2009 is Bigbank begonnen met het aanbieden van consumentenleningen en deposito's in Finland.


 • Spanje.

  Sinds 2011 biedt de bank ook op de Spaanse markt consumentenleningen aan.


 • Zweden.

  Sinds 2012 is Bigbank ook in Zweden actief met consumentenleningen en deposito's.


Inloggen