Informatiesysteem Bigbank uitgeroepen tot één van de beste ter wereld

• Bigbank, 24 januari 2018

Media

Informatiesysteem Bigbank uitgeroepen tot één van de beste ter wereld!

Bigbank heeft bij de uitreiking van de Banking Technology Awards 2017 in Londen waardering gekregen voor haar nieuwe informatiesysteem Nest. Het systeem, dat samen met Icefire is ontwikkeld, werd uitgeroepen tot een van de 10 beste technologieprojecten in de bankensector wereldwijd in de categorie ‘Best Tech Overhaul Project’.

Het nieuwe informatiesysteem Nest verbetert de klantervaring en vormt de basis voor de toekomstige ontwikkeling en groei van Bigbank. Naast het faciliteren van de groeiplannen, zal Nest er ook voor zorgen dat de oplossingen en producten die Bigbank biedt in lijn zijn met alle nieuwe vereisten op het gebied van regulering en rapportage.

"Het nieuwe informatiesysteem Nest verbetert de klantervaring en vormt de basis voor de toekomstige ontwikkeling en groei van Bigbank"

“We hebben al onze informatie en technologie op het gebied van bancaire oplossingen samengebracht in één modern platform, en de overgang naar het nieuwe systeem zal geleidelijk plaatsvinden”, zegt Sven Raba, CEO van Bigbank, in een toelichting. “In juni werd Nest geïnstalleerd bij het Finse onderdeel van Bigbank en tot 2020 zal het uitgerold worden in de andere landen waar Bigbank actief is.”

“Bigbank wil de meest aanbevolen leverancier van digitale financiële diensten worden in alle landen waar we actief zijn. Nest biedt ons alles wat we daarvoor nodig hebben, namelijk de modernste en gemakkelijkste bankdiensten die er bestaan”, aldus Sven Raba.

De uitreiking van de Banking Technology Awards 2017 vond in december plaats in Londen. India Post won de prijs voor ‘Best Tech Overhaul Project’, terwijl Allied Irish Bank een eervolle vermelding kreeg. Naast Bigbank waren verder ook Deutsche Bank, HSBC, Rabobank, Santander, Saxo Bank, Schroders en Zions Bancorporation genomineerd in deze categorie.

Deel dit artikel: Facebook    Twitter    LinkedIn

Inloggen